donderdag 22 april 2010

~~* vraagje? *~~

Herkent iemand dit?

Ik heb nu al een paar keer bij het borduren gehad, dat ik gaande weg het patroon een verloop krijgt. Het gevolg is dat de vlakken niet mooi aansluiten en vaak is het borduurtje niet te gebruiken.
Ik heb het met een geel pijltje aangegeven op de foto.


Het gekke is, dat het borduurtje op het scherm en in Embird deze afwijking niet laat zien. In het begin borduurt de machine goed, maar verderop gaat het dan mis.
Ik dacht al dat ik het had gevonden, door wat minder borduurtjes op mijn usb-stick te zetten, maar volgens mij is dat het niet.
Herkent iemand dit, of heeft er iemand tips?
Het is balen, zeker wanneer je rechtstreek op een kledingstuk borduurt. Ik heb het idee dat het vooral bij grote afbeeldingen gebeurd.

Help!
Sandra

6 opmerkingen:

 1. Stoot je niet per ongeluk tegen het borduurraam???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, dat is het niet, dat weet ik zeker.
  bedankt voor je reactie,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je soms andere versteviging(vlieseline) gekocht? Andere plakspray?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het idd ook al eens gehad. Maakt niet uit welk patroon. Freebies alswel de gekochte.
  Ik dacht zelf dat het geheel toch niet goed gespannen was. Maar na controel daarvan overkomt het me ook nog wel eens. 1 vd redenen waarom ik angstig ben op direct op kleidng te borduren. Maar ook de randen van een applicatie doen het, zodat je stof en de onderrand er weer uitpiepen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat de versteviging betreft, hier kan ik misschien wat mee doen. Ik had op de stoffenbeurs een aantal meters versteviging gekocht, maar dat is wel wat dunner dan wat ik normaal gebruik, dus ............

  Als er nog meer mensen zijn met tips, graag!

  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. volgens mij ligt dit aan de versteviging!! ik zou het eens proberen met 2 lagen vlies, en superstrak plakken. Avalon wateroplosbaar vlies bovenop vind ik ook altijd fijner werken, dus dat zou ik er los bovenop leggen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen